Risico

Vanaf 1 april zijn alle krediet aanbieders verplicht tot het dragen van het "geld lenen kost geld" logo. Ook de reclames moeten dit beeld bevatten, hierop zijn uitzonderingen geplaatst voor hypotheek gerelateerde reclames.

U heeft het vast al gezien of gehoord, de waarschuwing dat geld lenen geld kost in beeld of spraak. Dit heeft de AFM in het leven geroepen om mensen te waarschuwen dat geld lenen werkelijk geld kost. Veel mensen zagen namelijk niet in dat de aflossing toch wel een aantal duizenden euro's meer kan bevatten dan vooraf gedacht werd. De schuldenproblematiek is de laatste jaren behoorlijk gestegen en op deze manier probeert de AFM de klanten bewust te maken. 89% van de consumenten vonden het plan na onderzoek een goed idee.

Risico's van lenen 

1. Weet u niet zeker of het wel kan? Doe het niet! 
Als u niet weet of u wel kunt gaan lenen doe het dan niet. U moet financieel verantwoord de lening kunnen afsluiten om deze ook in het geheel af te kunnen lossen. Het kan zijn dat diverse aanbieders u op het randje nog een lening aan kunnen bieden maar dit kan later voor financiele problemen zorgen. 

2. Niet meer lenen dan noodzakelijk 
Als u even geld om handen hebt is dat natuurlijk heerlijk maar vergeet niet dat u het ook terug moet betalen. Leen daarom niet meer dan u echt nodig heeft en voorkom daarmee onaangename verassingen. 

3. Meerdere offertes aanvragen 
Voordat u een lening af gaat sluiten sluit u meerdere offertes aan. Het is belangrijk dat u alleen gaat lenen bij erkende nederlandse websites met een AFM vergunning. Zoek de goedkoopste offerte uit en sluit daar de lening af. 

4. Koop niet op afbetaling 
Op afbetaling kopen is vaak erg duur. U betaald hier soms wel 12 tot 14% rente in vergelijking met bijvoorbeeld 4,5 tot 10% op een gewone lening. Ookal lijkt het zo mooi dat u een tv kan kopen voor MAAR "20 euro", lees altijd de lettertjes.

5. Geen nieuwe leningen 
Sluit geen nieuwe leningen voordat u de oude heeft afbetaald. Als u dit doet werkt u uwzelf verder in de problemen, heeft u echt nog een lening nodig neem dan contact op met een ervaringsdeskundige die u kan helpen om uw financiele situatie in kaart te brengen.

Lening aanvragen Â»

#wijleverenmooiwerk | Powered by OccasionExchange