Berekenen maximaal leenbedrag

Hoeveel geld kan ik lenen? Bereken het zelf!

Een regelmatig terugkerende vraag op het internet is: "hoeveel kan ik lenen?" Natuurlijk heb je behoefte aan duidelijkheid m.b.t. het maximale bedrag dat je kunt lenen. Je dit op de website van Credit4You.nl heel eenvoudig zelf berekenen. Sterker nog, het is slim om vooraf te berekenen hoeveel geld je maximaal én verantwoord kan lenen. Met de uitslag van deze proefberekening (want het blijft een indicatie) kun je eventueel nog je wensen bijstellen. Over het berekenen van jouw maximale lening informeren we jou hieronder uitgebreid.

Maximale lening berekenen en het netto-inkomen

Bereken hoeveel geld je kan lenen en gebruik onze online rekenmodule. Het netto-inkomen is hierin medebepalend voor het bedrag dat je maximaal kunt lenen. Voor ondernemers geldt dat zij de gegevens over het 'netto besteedbaar inkomen' moeten achterhalen. Daarvoor kan je gebruik maken van jouw jaarcijfers. Ben je in loondienst? Dan is de hoogte van je inkomen wel duidelijk. Ook pensioen wordt gezien als inkomen. Geef eventueel ook het netto-inkomen van een partner door, indien je de lening op naam van jullie beiden wilt afsluiten.

Ook netto woonlasten voor een betrouwbare berekening

Voor het bereken van je maximale krediet met onze leencalculator, vul je ook de netto woonlasten in. Dit kunnen de lasten zijn voor je hypotheek of de woninghuur. Ben je daarnaast nog een krediet of meerdere kredieten aan het aflossen? Geef dan het totaalbedrag van de schuld(en) aan. Dit kan bijvoorbeeld roodstand bij een krediet op betaalrekening zijn of een lening op afbetaling bij een postorderbedrijf. Het is eventueel mogelijk om deze leningen te bundelen naar één goedkope, nieuwe lening!

Wat je kan lenen is ook afhankelijk van de gezinssituatie

De hoogte van het leenbedrag is voor een deel ook afhankelijk van de gezinssituatie. Woon je samen? Ben je getrouwd? Heb je kinderen? Al deze vragen beantwoord je met een JA of NEE. Met kinderen worden thuiswonende kinderen bedoeld.

Berekenen maximaal leenbedrag »

Realisatie Design & Media
Een moment geduld.
We zoeken naar occasions die bij jouw budget passen.