Wat is financial lease en hoe werkt het?

Als je financial lease aanvraagt, dan lease je een auto voor jouw onderneming. Dat kan een personenauto of een bedrijfswagen zijn. Financial lease wordt ook gebruikt voor de aanschaf van bedrijfsmachines en apparatuur. We noemen het dan 'equipment lease'. Met financial lease draag je zelf de financiële risico's. Je bent immers economisch eigenaar van -in dit geval- de auto. De wagen behoort tot het bedrijfsvermogen. Je kunt daarom profiteren van allerlei aantrekkelijke fiscale voordelen.

Hoe werkt financial lease?

Hoe financial lease werkt? Er zijn maar weinig leenvormen die zo transparant en duidelijk zijn als financial lease. Deze leasevorm lijkt in veel opzichten op de persoonlijke lening. Ook al zo'n transparante leenvorm. Met financial lease leen je, in overleg met ons, een geldbedrag waarmee vervolgens een auto wordt gefinancierd. Financial lease heeft een vaste looptijd en de rente leggen wij ook voor jou vast. Dankzij al deze vastigheden kunnen wij berekenen welk bedrag je maandelijks dient af te lossen. De maandtermijnen blijven tijdens de looptijd altijd gelijk! Overigens is de btw niet verwerkt in de maandtermijnen. Deze betaal je namelijk vooraf (en kan je terugvorderen bij de Belastingdienst). 

Waarom financial lease?

  • Je hoeft niet te beschikken over bedrijfskapitaal.
  • Jij betaalt elke maand een vast bedrag aan aflossing en rente.
  • Je bent economisch eigenaar van de personenauto / bedrijfswagen en kan daarom belastingvoordelen toepassen.
  • Je hebt de mogelijkheid de maandtermijnen te verlagen d.m.v. een slotsom of aanbetaling. Of kies voor goedkope occasion lease.
  • Nergens anders goedkoper dan bij Credit4You!
  • Ook geschikt voor starters en bij ons kan je leasen met een eenjarig contract of met een intentieverklaring van je werkgever.

Wat kost financial lease?

Met welke kosten voor financial lease moet je rekening houden? Wij raden je aan om voor een indicatie van de kosten gebruik te maken van onze leencalculator. De kosten heb je in elk geval grotendeels zelf in de hand. Dit begint direct al bij de keuze voor de auto waarvoor je een zakelijke financiering aanvraagt. Ook de actuele rentetarieven, een eventuele aanbetaling, de looptijd van de lening en het inbouwen van een slotsom bepalen deels de kosten. Wat kost financial lease? Daar kom je het snelst achter door gewoon een leaseberekening te doen op Credit4You.nl en vervolgens een definitieve berekening bij ons aan te vragen!

Lagere kosten door fiscale voordelen

Bij een leaseauto kan je bepaalde kosten (deels) aftrekken. Zo kan je deze kosten van de opbrengsten aftrekken. Ook mag je de btw kosten terugvorderen bij je eerstvolgende btw-aangifte.

« Terug naar overzicht
#wijleverenmooiwerk | Powered by OccasionExchange